Smartlog v3 » javist » Folketingets klaphatte
Opret egen blog | Næste blog »

javist

Leverpostej og livet og den slags

Folketingets klaphatte

26. Oct 2007 12:34, javist

Nu har jeg tilfældigvis, og fordi jeg havde gyldig rejsehjemmel og lyst til det, besøgt så eksotiske destinationer som Holland, Langeland, Marokko, Sovjetunionen, Vietnam, Mali, Kina og nogle håndfulde flere lande. Og jeg har været i Bangkok, Børkop og New Delhi.
Alle de steder har jeg eksamineret de væsener, kaldet mennesker, som boede, arbejdede og bollede dér. Jeg undersøgte kun sjældent, meget sjældent, på det anatomiske plan, men adfærden, udseendet, skikkene, kulturen. Min stensikre konklusion er, at de alle virkelig var mennesker og hvis det alligevel skulle være zombier eller aliens lignede og opførte de sig så meget som mennesker, at jeg vil betragte dem alle som mennesker. Men det er selvsagt ikke særlig videnskabeligt.
Jeg mener, at selv om langt de fleste af de her nævnte talte meget dårligt dansk, så talte de nok et andet sprog, f.eks. kinesisk, som er temmelig udbredt, hvor det så vidt jeg er orienteret er muligt at udtrykke: ”god dag”, ”solen skinner” og ”Anders Fogh Rasmussen er en vismand” og den slags. Der var også andre afvigelser, f.eks. gik de ikke alle med klaphatte eller de nyeste solbriller. Selvfølgelig ville de fleste meget gerne, formoder jeg, men måske vidste de ikke, hvor man kunne købe klaphatte eller måske havde de ikke råd til det. Der var også nogen der hilste på en anden måde, men selvom det naturligvis er mærkeligt, mener jeg dog, at de hilste med samme, og sågar ofte større imødekommenhed, end man gør i dette land med de 10-cifrede cpr-numre, hvor Forsynet nu har anbragt mig i min egenskab af menneske på Frederiksberg. Så derfor må jeg konkludere, at et en vis variation i vaner og udtryk i allerhøjeste grad må betragtes som menneskeligt.

Så er det, at jeg tænker, om det måske kunne være en lille smule umenneskeligt at stille forslag om, at visse former for tækkelige og respektable klædningsstykker ikke må luftes i Folketinget. Ret mig, hvis jeg tager fejl: Er det ikke meningen, at dem som vælges til Folketinget skal være mennesker, som repræsenterer andre mennesker i Danmark.

Kommentarer

  1. Charlotte (sherry)
    29. Oct 2007 20:35
    1

    Hehe, stiller du ikke op til president - hva Javist? De er skisme brug for dit skarpsyn, din empati og din etik - samt selvfølgelig din humor med kant derinde.
    Du får min stemme 100%.

gregoriansk

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

per
per

Sider

Tags

Arkiv